Om…

…mig

Måste man tillskansa sig kärleken till naturen som barn, eller kan man få den gåvan även i vuxen ålder? Ja, jag vet inte eftersom jag redan i unga år gick med i fältbiologerna och där blev invigd i naturens fascinerande värld. Som tonåring blev jag mer och mer intresserade av fåglar och var sedan med om att starta en lokal fågelförening i Blekinge. Förutom att skåda lokalt så gjorde vi exkursioner till bland annat Öland, Kristianstads vattenrike och Falsterbo. Aktiviteter för att stödja fågellivet innebar inventeringar men även att släpa ut döda grisar åt de stora rovfåglarna i syfte att avgifta dem från miljögifter.

Fåglar ligger mig därför varmt om hjärtat när jag nu strövar med kameran i naturen. Även andra former av djur och växter förevigar jag gärna liksom landskapet i stort.

Jag som ligger bakom den här hemsidan med naturfoton heter Ulf Jonfelt och bor i Västerås. Fotograferar gärna i närmiljö men reser en del inom Sverige och ibland i Europa.

…Försvinnande Skönhet

Jag har valt att kalla hemsidan så för att:
– naturen är försvinnande vacker
– det vackra kan vara blott ett ögonblick
– men också för att den krymper allt snabbare
…och att vi inte ska ta naturen för given.

Jag hoppas med denna hemsida att väcka intresse för naturen hos andra. Ju fler som uppskattar naturen desto större tryck för att bevara den skapas.

Det faller sig naturligt att vilja visa det finaste man upplever i naturen på en hemsida som denna. Samtidigt får jag en känsla av att jag inte riktigt förmedlar sanningen genom att bara göra så. Till exempel så är ju den största delen av skogen inte längre skog utan har av det hårt industrialiserade skogsbruket omvandlats till kalhyggen och senare trädplantage. Med ett betydligt mindre biologiskt mångfald än en naturlig skog. Med denna kommentar i minnet så visar jag några av de godbitar som trots allt ännu finns kvar.

Bilderna kommer bäst till sin rätt på en stor skärm med hög upplösning så hemsidan har primärt utformats för en sådan. Har du en skärm med lägre upplösning kan vissa sidor kräva att du minskar förstoringsgraden, t.ex. med Ctrl + hjulet på musen. Hemsidan fungerar även på de flesta mobila enheter, i telefoner oftast bäst i stående format.