v12 – Kungen i närbild

En ung kungsörn har en vacker fjäderdräkt med många nyanser i färgskalan brun-beige-orange-gul. Speciellt bra ser man det när man har turen att få se den i ett så här fint morgonljus.

Det är skidsemester utan kamera denna vecka så jag får sitta och tänka på den årets sista sittning i örngömslet. Så här långt fram på säsongen får man gå upp extra tidigt så väckarklockan ringer redan klockan halv tre. Klockan tre ger jag mig iväg och efter 45 minuter är jag framme vid änden av skogsvägen. Idag skall jag släpa ut ett stort vildsvin ut på myren, ett styvt jobb så jag är rejält svettig när jag en halvtimme senare stänger dörren och tänder kaminen i kojan. Det är fortfarande riktigt mörkt men en svag rodnad har kommit upp i öster, det ser ut att bli en fin dag. När jag monterat upp kameran och fått upp lite värme i kojan kan jag torka bort imma från det sotade glaset och börjar speja av trädtopparna runt myren. Kanske frestar vildsvinet en kungsörn idag?

Bläddra bland bonusbilder