v39 – Höst på Ekö

De ofullbordade – Varje höst lyser det rött av björnbär i snåren på öarna, bär som aldrig blev mogna. Nu tidigt på morgonen hörs kronhjortarna bröla inne från fastlandet och havsörnarna visar sig oftare ute över de bebyggda öarna så här års när det inte är så mycket folk ute i skärgården. Jag strövar vidare genom slånbuskar som dignar av blåa bär och även ekarna levererar mycket i år, det smäller som pistolskott varje gång ett fallande ekollon hamnar på plåttaket på grannens sjöbod. Ute på Eköholm finns ormbunkar och faktiskt en del blomster. Ett gäng grönsiskor födosöker på den lilla strandängen. Längst ut på uddens hällar syns historiska räfflor från när isen drog sig tillbaka. Hög och klar är luften så här i slutet av september, det verkar bli en fin dag.

Bläddra bland bonusbilder