v53 – Snöpulsning

Så blev det årets sista dag. Det har snöat en hel vecka och på fjället ligger en halv meter mjuk nysnö. Det är helt ospårat så det är snarare så att vi går med skidor än att vi åker på dem. Det är tungt i den djupa snön så vi turas om att gå först. Visst hade det varit fint om solen lyst men det är ändå sagolikt vackert med pudersnön på alla träden. På ett ställe stöter vi upp fem dalripor som svischar bort över fjällsluttningen. Vi är rejält varma när vi kommer upp i fjälldalen där vi ser raststugan på håll och väl framme gör vi upp en brasa i kaminen. Den hinner inte värma upp stugan nämnvärt medan vi äter vår lunch men den höjer mysfaktorn flera grader. Vi sätter på oss skidorna och fortsätter längs leden upp över Östfjället men halvägs ner mot dalen viker vi av söderut, skidar över den fina platån innan det går nedför mot fjällstugan där kaffe och våfflor väntar.

Bläddra bland bonusbilder