v14 – Skogsvandring

På väg upp till skogen en magisk morgon var morgonljuset oemotståndligt vackert över sjön.

Jag följer inledningsvis Bergslagsleden och medan solen går upp hör jag på avstånd åtminstone två olika orrspel. Jag viker av från leden och söker mig i den kuperade terrängen ner till en mindre skogssjö där ett par kanadagäss betraktar mig misstänksamt. Vandringen fortsätter västerut bort mot områden med lite större myrar, när jag passerar en ungskog sitter ett par av mindre korsnäbb i en grantopp. Jag följer skogsridån längs myren och närmar mig spelande orrar men vet att utan gömsle kommer man inte särskilt nära. Det är tung terräng att vandra i så med utsikt över myren och en liten myrsjö tar jag en välbehövlig frukost. En duvhök sveper fram på andra sidan och längre bort hörs tranor. Vidare söderut och kommer så småningom fram till en lite större sjö omgiven av berg och skog där jag sätter mig på en berghäll vid stranden. Plötsligt får jag se min första storlom för året, den simmar i andra änden av sjön. Mina ben börjar nu bli ganska möra och jag tar en skogsväg tillbaka till bilen, längs den får jag också se en tjäderhona som förmodligen varit och ätit lite grus för matsmältningen.

Bläddra bland bonusbilder