v9 – Vernissage på fjället

De formationer som skapas på fjället av snö och vind ser jag som skulpturer i detta naturens eget galleri. Som ofta med bra konst lämnas lite till fantasin för upplevelsen av verken, men det behövs verkligen inte så mycket för att se vad de kan föreställa. Det låga morgonljuset med långa skuggor skapar en extra effekt som förstärker intrycken och gör dem ännu vackrare.

Uppe på fjällplatån rör jag mig omkring för att upptäcka nya konstverk och hitta nya fotovinklar. Det gäller att se dem innan man förstört vyn med skidspår kring dem. Ibland får jag ta av mig skidorna för en lägre position, till exempel för att också få med fullmånen som nu är på väg ner samtidigt som solen stiger över horisonten. Efter en bra stund är jag nöjd med upplevelsen och glider ner genom dalen mot en andra frukost i stugan. Fast även vyerna bland träden är betagande vackra så det blir många fotostopp på vägen ner.

Se några av de övriga verken: