v7 – Gammelskogens charmtroll

Redan Linné fascinerades av Lavskrikan under sin lappländska resa på första hälften av 1700-talet. Han noterade att fågeln gärna lät sig matas med korv, något som dagens fågelfotografer ofta utnyttjar för att få bilder på den :o)

Jag tar mig på skidor ner till Lindalen söder om Västra Kalven i Sälenfjällen. Här nere i gammelskogen finns det Lavskrikor som gärna tigger mat av förbipasserande skidåkare. Otroligt charmiga fåglar som helt oblygt kommer fram till oss där vi sitter och fikar. Efter en stund blir de närgångna och drar sig inte för att norpa mackan som ligger på knät. Det vanliga problemet att komma fåglarna nära för fotografering finns inte, utmaningen ligger istället att hinna med när de sveper in och snabbt nappar åt sig maten innan de drar sig undan för att äta.

Bläddra bland bonusbilder